Refinansiering av lån med betalingsanmerkninger

Trenger du hjelp til å rydde opp i din personlige økonomi? Dersom du har havnet i et økonomisk uføre med betalingsanmerkninger og aktive inkassosaker, bør du lese videre. 

I underkant av 270.000 nordmenn har i dag betalingsanmerkninger, og mange av dem sliter med dårlig nattesøvn og stressrelaterte plager. Økonomiske bekymringer påvirker hverdagen for flere av dem, slik at det går ut over helsen. 

Les også: E24: –  Misligholdt gjeld økte med 4 milliarder i fjor

For at du skal få økonomien på rett kjøl igjen, hjelper vi deg gjerne med å finne gode løsninger for akkurat din situasjon. Vi videresender din lånesøknad til flere banker som kan tilby refinansiering, til tross for at du har betalingsanmerkninger eller inkassosaker. 

Kort tid etter at du har sendt inn din lånesøknad, vil du få tilsendt lånetilbud til din e-postadresse. Deretter kan du velge det lånet som passer deg aller best.

De fleste er klar over at ordinære banker ikke tilbyr lån til personer med betalingsanmerkninger. Det er heller ikke mulig å få forbrukslån til refinansiering hos andre banker, dersom du har anmerkninger eller aktive inkassosaker.

Likevel finnes det noen få banker i Norge som har spesialisert seg på akkurat denne problemstillingen, og som har hjulpet tusenvis av nordmenn til å komme seg ut av en gjeldskrise.

Vi samarbeider med flere av dem, og du kan føle deg trygg på at vi vil gjøre vårt ytterste for at din økonomiske situasjon skal bli bedre.

Minstekrav for å søke om refinansiering med betalingsanmerkninger

For å kunne søke om lån til refinansiering med betalingsanmerkning må du kunne stille boligen din eller annen eiendom som sikkerhet for lånet. I tillegg må du ha fast inntekt, slik at du klarer å betjene lånet.

Lånesum 

Ønsker du å refinansiere for å slette utestående inkassokrav eller annen gjeld, kan du vanligvis låne helt opp til 10 millioner kroner. Minste lånesum er gjerne fastsatt til 

  1. 300.000,-. 

Boligverdien din og hvor mye du har nedbetalt på boliglånet, vil påvirke hvor mye du kan få innvilget i lån. Som regel kan du låne inntil 85% av boligens verdi til refinansiering og inntil 75% av markedsverdien på fritidsboligen.

Det er viktig at du skaffer deg oversikt over alle dine lån og kreditter før du søker om lån til refinansiering, slik at du vet hvor mye du trenger å låne.

Nedbetalingstid

Du vil kunne få mellom 10 og 30 års nedbetalingstid på lån til refinansiering med betalingsanmerkning. 

Dersom du oppfyller minstekravene, vil bankene vurdere din personlige økonomi og presentere et personlig lånetilbud. Du bestemmer selv om du ønsker å benytte deg av tilbudene eller ikke.

Låneeksempel 

Effektiv rente 6,65%, kr. 2.000.000,- o/25 år. Kostnad kr. 2.033.291,-. Totalt kr. 4.033.291,-.