Refinansiering av billån

Ønsker du å flytte ditt eksisterende billån for å oppnå bedre betingelser? Det er fullt mulig å legge ditt billån ut på anbud, for deretter å sammenligne renter, gebyrer og kostnader fra flere forskjellige banker.

Sender du inn din søknad om refinansiering av billån i dag, vil du etter kort tid motta personlige lånetilbud på e-post. Da vil du raskt få oversikt over hvilket billån som har de laveste kostnadene. 

Du kan spare store pengesummer på å benytte vår gratis sammenligningstjeneste, som for øvrig er helt uforpliktende.

Det er flere måter å refinansiere et billån på, og du kan velge det som passer best for deg.

Refinansiering av billån med pant i bilen 

Det er praktisk mulig å refinansiere dersom du allerede har et billån med pant i bilen, slik at du eventuelt kan oppnå lavere månedlige kostnader på ditt lån. Likevel må du være klar over at det tilkommer nytt tinglysningsgebyr i den nye banken pluss nytt etableringsgebyr.

I tillegg til ekstra kostnader kan det være mer omfattende å få flyttet et billån med salgspant, og det stilles spesielle krav til pantesikringen. 

Du kan for eksempel ikke låne mer enn ditt opprinnelige lånebeløp, og billånet må ha samme lånetak som på ditt eksisterende lån. Panteobjektet må dessuten være det samme som du har i dag, og innfrielsesdatoen må være lik datoen som du har på ditt nåværende billån. 

Oppfyller du disse kravene, har du mulighet til å refinansiere med pant i bilen. 

Refinansiering av billån med pant i boligen din

En annen og enklere metode er å refinansiere ditt billån med pant i boligen din. Det betyr at du øker boliglånet ditt for å kunne slette ditt nåværende separate billån. 

Boliglån har lavere rente enn ordinære billån, og du vil totalt sett få lavere månedlige utgifter dersom du velger denne metoden. 

Vi hjelper deg gratis med å innhente tilbud på boliglån til refinansiering, slik at du kan bake inn ditt billån i det nye boliglånet ditt. Du vil sannsynligvis oppnå en lavere rente på ditt boliglån ved å benytte vår tjeneste, da du får muligheten til å sammenligne personlige lånetilbud fra mange forskjellige banker. 

Les mer om Refinansiering av boliglån

Eier du ikke bolig, kan du benytte deg av et usikret lån til refinansiering av billån.

Refinansiering av billån uten pant

Dersom du har et “kaskofritt billån”, eller tok opp et forbrukslån da du kjøpte bilen, kan du refinansiere uten å måtte tenke på pant eller tinglysingsgebyr. 

Beste og enkleste metode er å sende inn din lånesøknad til oss. Da videreformidler vi din søknad om refinansiering til et stort antall ledende banker på markedet, og du vil motta lånetilbud fortløpende. Da får du muligheten til å sammenligne renter og gebyrer fra de forskjellige bankene, slik at du kan velge det billigste lånet.

Nye lån uten sikkerhet har i dag en maks nedbetalingstid på 5 år, men skal du refinansiere kan du få opptil 15 års løpetid på lånet. 

Maksimum lånesum for refinansiering av billån uten sikkerhet her vanligvis 

  1. 500.000,-. 

Låneeksempel på refinansiering av billån uten sikkerhet

Effektiv rente 15,9%, kr. 100.000,-  o/5 år. Kostnad kr. 40.256,-. Totalt kr. 140.256,-.