Refinansiering av boliglån

Ønsker du å øke ditt boliglån? Eller kanskje du heller vurderer å flytte lånet til en annen bank for å oppnå bedre vilkår? Det er svært mange nordmenn som har fått bedre lånebetingelser kun ved å flytte sitt eksisterende boliglån fra en bank til en annen. 

Oppnå bedre vilkår i en annen bank

Det er svært gunstig for deg å refinansiere ditt boliglån dersom du har betalt ned en hel del på ditt eksisterende boliglån, da belåningsgraden din har blitt lavere. Det samme gjelder dersom boligen din har steget mye i verdi de senere år.

Siden bankene opererer med forskjellig rentesats på boliglån, vil det være fordelaktig for deg å motta helt konkrete og personlige tilbud fra en rekke banker. Da vil du på en enkel måte få oversikt over hvilken bank som kan tilby deg den laveste renten på refinansiering av boliglån.

Sender du inn en lånesøknad gjennom oss, får du muligheten til å sammenligne lånetilbud fra et stort antall ledende banker. Tjenesten er både gratis og uforpliktende. 

Vi hjelper deg med å finne det gunstigste lånetilbudet, slik at du får mer økonomisk frihet.

Vanlige årsaker til å øke boliglånet ved refinansiering

Dersom du vil øke boliglånet ditt i forbindelse med refinansieringen, fører du opp din ønskede totale lånesum i søknaden. Mange velger å øke boliglånet sitt for å kunne få finansiert sine prosjekter. 

Ofte dreier det seg om oppussing eller utbygging av boligen, bil- eller båtkjøp. Det er også mange som refinansierer for å kvitte seg med dyre smålån og kreditter. Da vil du oppnå lavere månedskostnader totalt sett, samtidig som du får en bedre oversikt over din privatøkonomi.

Ulike lånetyper når du vil refinansiere boliglån

Sender du inn din søknad gjennom oss, kan du velge om du ønsker et ordinært boliglån, fastrentelån eller rammelån til refinansiering.

Bankene som mottar din lånesøknad vil gjøre en totalvurdering av din økonomiske situasjon, og presentere et uforpliktende tilbud til deg. 

Å bytte bank

Noen tror det er omfattende å bytte bank, men dette er ikke tilfelle. Din nye bank vil være behjelpelig med å ordne det praktiske i forbindelse med et bankbytte, slik at prosessen går raskt og smidig. 

Ditt boliglån blir slettet i din eksisterende bank, og gjennom refinansieringen får du nytt boliglån med bedre betingelser. Du kan selv velge om du fortsatt vil være kunde i din gamle bank, eller om du ønsker å avslutte kundeforholdet. 

Ved refinansiering av boliglån kreves det den nye banken får sikkerhet i boligen din, på samme måte som din eksisterende bank har på boliglånet ditt i dag. Det tilkommer derfor et etableringsgebyr og et tinglysingsgebyr ved et bankbytte. 

Hva du må foreta deg før du søker om refinansiering av boliglån

Det første du må gjøre er å få en ny verdivurdering av boligen din, slik at du får oversikt over hvor mye egenkapital du har. 

Dagens boligverdi minus ditt resterende boliglån = egenkapital

La oss si at boligen din er verdt 3 millioner kroner i dag etter ny takst/verdivurdering. Du har 2 millioner i resterende boliglån, og vil da ha en egenkapital på 1 million kroner.

Egenkapitalen bidrar til å bestemme både hvor mye du kan øke lånet ditt med, og hvilken endelig rente du vil få på ditt nye boliglån. Bankene vil dessuten innhente opplysninger fra den nye Gjeldsregisteret samt foreta en kredittsjekk av deg før de kan gi deg et lånetilbud. 

I tillegg til ny verdivurdering må du skaffe deg oversikt over annen gjeld du ønsker å inkludere i ditt nye boliglån. Ønsker du å pusse opp boligen, bør du lage et overslag over hvor mye ekstra du trenger å låne til dette. Det samme gjelder for kjøp av bil eller båt.

Nedbetalingstid på refinansiering av boliglån

Du kan få opptil 30 års nedbetalingstid ved refinansiering av boliglån. 

Låneeksempel på ordinært boliglån 

Effektiv rente 3,22%, kr. 2.000.000,-  o/25 år. Kostnad kr. 896.148,-. Totalt kr. 2.896.148,-.