Lån til caravan eller bobil

Lurer du på hvor du finner det beste lånet til bobil? Eller kanskje du er på utkikk etter et gunstig lån til caravan? De aller fleste som ønsker å få oppfylt drømmen om dra på ferie med sin egen bobil eller caravan, har behov for å ta opp lån til formålet.

En nyere bobil koster ofte fra kr. 500.000,- og oppover, og prisen på caravan ligger i snitt rundt kr. 200.000,-. Velger du å kjøpe en litt eldre bobil eller caravan, vil du kunne redusere prisnivået. 

Vi videresender din lånesøknad til flere banker samtidig som tilbyr denne lånetypen, slik at du kan få muligheten til å sammenligne helt konkrete lånetilbud. Da vil du fort få oversikt over hvilket bobil- eller caravan-lån som er det aller beste for deg. 

Bankene opererer med forskjellig rentenivå på sine utlånsprodukter, og dette gjelder også for bobil- og caravanlån. Dermed vil lånekostnadene også variere ut fra hvilke banker du får lånetilbud fra. 

Generelle betingelser på lån til bobil og caravan med pant

Tidligere var det mange som finansierte bobil eller caravan med å øke sitt boliglån, men i dag velger de fleste å ta opp lån med pant i bobilen eller campingvognen. På grunn av verdifallet, er det ikke er særlig å gunstig å ha like lang nedbetalingstid på et bobil- eller caravanlån som boliglån har.

Du har mulighet til å låne opptil 100% av bobilens eller campingvognens kjøpesum hos de fleste bankene vi samarbeider med. Likevel vil du oppnå en lavere rente på lånet dersom kan stille med noe egenkapital.

Vanlig nedbetalingstid på lån til bobil eller caravan er 1 – 10 år. Enkelte banker tilbyr imidlertid opptil 15 års nedbetalingstid på denne lånetypen.

Den effektive renten på bobil- og caravanlån ligger ofte fra 6,96% og oppover, og er dermed veldig likt et ordinært billån. Du kan ofte låne helt opp til kr. 1.000.000,- på denne lånetypen, men på de høyeste lånesummene kreves det imidlertid opptil 35% av kjøpesummen i egenkapital.

Lån til bobil eller caravan uten pant

Du har også muligheten til å få fullfinansiert bobil eller caravan med et lån uten sikkerhet, og maksimum lånesum på forbrukslån i dag er kr. 600.000,-. Et forbrukslån har høyere effektiv rente enn et ordinært bobil-/caravanlån, men du slipper at banken tar pant i objektet – i tillegg til kostbare tinglysingsgebyr og etableringsgebyr. 

Den effektive renten på forbrukslån fastsettes individuelt etter at bankene har mottatt din lånesøknad, men grovt sett ligger renten på denne lånetypen som regel et sted mellom 8,00% og 26,00%. 

Etter pålegg fra Finanstilsynet har lån uten sikkerhet i dag kun 5 års nedbetalingstid, noe som gir høye månedsbeløp å betale på større lånesummer. 

Låneeksempel med sikkerhet i kjøretøyet

Effektiv rente 5,90%, kr. 150.000,-  o/5 år. Kostnad kr. 23.485,-. Totalt kr. 173.485,-.