Billån

Har du funnet drømmebilen og trenger finansiering? Da kan det være lurt å fylle ut søknadsskjemaet hos oss, slik at du kan få muligheten til å sammenligne tilbud fra flere forskjellige aktører. På denne måten oppnår du de beste betingelse på lån til kjøp av bil.

Dersom du leter etter et billån på nett, må du først bestemme deg for hvilken lånetype til bil du foretrekker. Ønsker du et lån med sikkerhet i bilen, et kaskofritt billån eller kanskje et forbrukslån til kjøp av en eldre og rimeligere bruktbil? 

Eier du bolig, er det også mulig å søke om et rammelån der du kan finansiere bil med sikkerhet i boligen.

Her kan du lese mer om de forskjellige lånetypene:

Ordinært billån 

Et ordinært billån er et lån der banken tar pant i bilen. Denne lånetypen krever at bilen er kaskoforsikret. Ved å søke om et ordinært billån kan du få fullfinansiert bilen, og renten på denne type lån ligger lavere enn de fleste andre lånetyper til bil. Maks nedbetalingstid på et ordinært billån er vanligvis 10 år.

Det stilles ingen krav om egenkapital på et ordinært billån. Dersom du likevel har egenkapital til bilkjøp, vil du oppnå en lavere rente.

Et ordinært billån egner seg best dersom du skal kjøpe en nyere bil som koster over kr. 130.000,-.

Kaskofritt billån 

Et kaskofritt billån er også et billån der banken tar pant i bilen. Men her stilles det ingen krav til at lånetaker må ha kaskoforsikring på bilen. Det er nok at en velger ansvarsforsikring eller delkasko på denne lånetypen. 

Mer om bilforsikringer: NAF: – Hva slags forsikring bør jeg velge?

Du har mulighet til å fullfinansiere bilen med et kaskofritt billån, og maks nedbetalingstid er som regel satt til 10 år. Renten på et kaskofritt billån ligger høyere enn på et ordinært billån. Du vil likevel være klar over at du betaler mindre i forsikringskostnader på denne lånetypen. Derfor vil det totalt sett bli rimeligere å velge et kaskofritt billån enn et ordinært billån.

Et kaskofritt billån passer best for deg som skal kjøpe en litt eldre bruktbil under kr. 130.000,-.

Forbrukslån til kjøp av bil 

Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet der du kan bruke pengene til det du ønsker selv. Det er ingenting i veien for å ta opp et forbrukslån til kjøp av bil, men renten på forbrukslån ligger langt høyere enn på ordinære og kaskofrie billån.

Etter Finanstilsynets nye regler for forbrukslån vil maksimum nedbetalingstid på lån uten sikkerhet være 5 år. 

I Norge er det mulig å få innvilget et forbrukslån opp til kr. 600.000,-, uten å måtte stille noen form for sikkerhet for lånet. Med et forbrukslån til bilkjøp slipper du kravet om kaskoforsikring slik det er på ordinære billån. Du kan også selge bilen når du måtte ønske det uten å innløse pantet først.

Forbrukslån til kjøp av bil egner seg best for deg som vil kjøpe en rimelig bruktbil.

Rammelån

Eier du bolig, har du muligheten for å søke om et rammelån. Rammelån kalles også for boligkreditt, og er et boliglån med fleksibel nedbetalingstid. Du kan disponere pengene fritt innenfor lånerammen du får tildelt av banken, og på denne måten har du muligheten til å få finansiert et bilkjøp. 

De fleste banker tilbyr rammelån opptil 60% av boligens takseringsverdi. I praksis vil det si at om boligen din er verdt 4 millioner kroner, kan du få maksimalt 2,4 millioner i rammelån.

Et rammelån til kjøp av bil egner seg best for deg med solid økonomi, og som i tillegg har bolig eller fritidseiendom som ikke er fullt belånt.

Oppsummering

Uansett hvilken lånetype til kjøp av bil som passer deg best, bør du sende inn din søknad hos oss. Dette er kostnadsfritt og uforpliktende. Ved å benytte vår tjeneste får du muligheten til å sammenligne billån fra en rekke ulike banker, og kan dermed velge deg ut det beste og billigste billånet.

Nøkkeltall for et ordinært billån:

  • Lånebeløp: 10.000,- til kr. 1.000.000,-
  • Nedbetalingstid: 1 – 10 år
  • Effektiv rente: 3,95% – 17,99%
  • Belåningsgrad: Opptil 100% finansiering

 

Låneeksempel: 

Effektiv rente 5,90%, kr. 150.000,-  o/5 år. Kostnad kr. 23.485,-. Totalt kr. 173.485,-.