Båtlån

Har du funnet drømmebåten, og leter etter et gunstig båtlån? Eller kanskje du lurer på hvor mye du kan få i lån til fritidsbåt? Enten du ønsker å kjøpe en ny eller en brukt fritidsbåt, kan vi hjelpe deg med å innhente lånetilbud. Du har også mulighet til å søke om et finansieringsbevis til båt, som vil være gyldig i 3 måneder. Da har du god tid på deg til å finne din perfekte fritidsbåt.

Det kan være tidkrevende å skaffe seg god oversikt over de forskjellige bankenes rentenivå på egenhånd, og vi tilbyr oss å gjøre denne jobben for deg gratis og uforpliktende.

Sender du inn din lånesøknad gjennom oss, vil vi formidle din søknad til et stort antall banker. Da får du muligheten til sammenligne dine personlige lånetilbud, og takke ja til banken som tilbyr deg båtlånet med de beste betingelsene.

Les gjerne: Redningsselskapet: – Dette må du tenke på om du skal kjøpe båt

Det finnes to ulike typer av ordinære båtlån med sikkerhet i båten, og forskjellen på disse er først og fremst båtens størrelse.

Lån til båt over 7 meter 

Skal du kjøpe en båt som er over 7 meter lang, så vil de fleste banker kreve at den registreres i Skipsregisteret NOR. Det vil som regel også være nødvendig å ha 15 – 35% av båtens kjøpesum i egenkapital. Bankene tar pant i båten som sikkerhet for lånet, og det tilkommer tinglysningsgebyr.

Vanligvis vil du kunne låne helt opp til kr. 2.000.000,- til båt over 7 meter, og nedbetalingstiden er fra 1 – 10 år. 

Den effektive renten på lån til fritidsbåt med 35% i egenkapital, ligger ofte fra 6 – 7% og oppover. Har du mindre enn 35% i egenkapital, vil den effektive renten stige noe. Enkelte banker tilbyr også lån til fritidsbåt uten egenkapital, der renten er ytterligere forhøyet.

Lån til båt under 7 meter

Fritidsbåter under 7 meter slipper å registreres i Skipsregisteret NOR, men kostbare båter bør imidlertid registreres i Småbåtregisteret

For fritidsbåter under 7 meter krever mange banker at du må ha 15 – 35% av båtens kjøpesum i egenkapital for å få innvilget et lån. Andre banker på markedet har mindre strenge krav til dette, og tilbyr 100% finansiering av fritidsbåter. Også på fritidsbåter under 7 meter stilles båten som sikkerhet for lånet.

Lån til båt uten egenkapital har også her et høyere rentenivå, der den effektive renten ofte ligger fra 8 – 9% og oppover. 

Du vil vanligvis ha mulighet til å låne opptil kr. 1.000.000,- til fritidsbåt under 7 meter, og de fleste banker opererer med en nedbetalingstid på 1 – 10 år.

Båtlån uten sikkerhet

Det er mulig ta opp et lån uten sikkerhet til fritidsbåt gjennom oss, og her stilles det ingen krav om egenkapital. Du kan dermed få fullfinansiert din fritidsbåt uten at det kreves noen form for sikkerhet for lånet.

Et lån uten sikkerhet er det samme som et forbrukslån, der du har muligheten til å søke om både små og store lånesummer. Maksimum lånesum for forbrukslån i Norge er i dag kr. 600.000,-. 

Lån uten sikkerhet har høyere rentenivå enn lån med sikkerhet. Du må derfor regne med at lånet blir mer kostbart om du velger denne lånetypen for å få finansiert et båtkjøp.

Låneeksempel på båtlån med sikkerhet

Effektiv rente 5,90%, kr. 150.000,-  o/5 år. Kostnad kr. 23.485,-. Totalt kr. 173.485,-.